Workshop

Keramiek workshop boetseren
Leuk voor vrienden, familiedagen, feestjes. Of voor jou, als je altijd al graag iets van klei hebt willen maken. Even heerlijk met je handen in de klei, waarbij je je eigen fantasie de vrije gang kunt laten gaan. Waar nodig heb ik leuke voorbeelden en ideeën om je te inspireren. Vooropgesteld staat dat je een mooi werkstuk maakt.
Keuze uit 1,5 tot 4 uur durende workshops.
Prijs: vanaf 25,00 euro per persoon. Afhankelijk van de tijdsduur en het materiaal.
Minimaal deelname: 5 personen.
Bel of mail gerust voor meer informatie.

 

Workshop boetseren+raku stoken:  april + mei 2017 
Bestaande uit een dagdeel boetseren op zaterdag 22 april van 9.30 – 13.00 uur
Onder deskundige begeleiding maak je één of meerdere werkstukken. Bijvoorbeeld een mensfiguurtje, of een masker, of kleine huisjes, vaas, vogeltjes, bloemen, ballen, om maar even wat te noemen. Ondanks dat een werk voor de raku stook wat beperkingen heeft, is er veel mogelijk. Misschien heb je een eigen ontwerp en anders hebben wij voldoende ideeën om je te inspireren.

En 14 dagen later: glazuren en raku stoken in onze tuin. Eerst ga je het zelfgemaakte werkstuk inkleuren met prachtige, door ons zelf samengestelde raku-glazuren. Wit, of met mooie tinten door de werking van oxides. Daarna gaan we het werk stoken in een speciale oven.  Deze wordt verhit naar ca. 1000 graden en dan wordt je werk er (nog witheet) uitgehaald. Door de temperatuurschok gaat het glazuur lichtjes barsten. Vervolgens wordt het in een ton met zaagsel gelegd. Het zaagsel gaat branden. We doen er een deksel op om de vlam te doven. De zwarte rook die dan ontstaat kleurt de kleine barstjes (en daar waar geen glazuur zit) zwart. Het evt. ontstane zuurstoftekort kan een mooi reductie-effect op de kleuren hebben. Na ca. 45 minuten mag de zaagselton open en zal er een prachtig craquelé effect en/of een prachtig kleurenspel zichtbaar zijn. Eén en ander is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Het resultaat is echter altijd verrassend. Niet voor niets betekent het woord raku: vreugde.

Bij minimum deelname van 5 personen zijn de kosten, voor de boetseermorgen + de stookdag:  75,00 euro per persoon.
Dit is incl. de (redelijk gewicht aan) verbruikte klei.
Voor koffie en/of thee met iets lekkers zorgen wij.
Bel of mail gerust voor meer informatie.

-